Nieuwe protocollen | NK Voltige | KNHS College Tours Lees online  |  Afmelden nieuwsbrief
 
knhs
 
nieuwsbrief
11 februari 2020
voltige
 
Reglementswijzigingen Voltige 
Per 1 maart 2020 is een aantal wijzigingen aangebracht in het Wedstrijdreglement Voltige. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:
  • De volgorde van de drie onderdelen in de klasse ZZ solo wordt: verplichte oefeningen, kür en als laatste de technische test. Dit zodat de volgorde in alle klassen gelijk is.
  • Promotie naar een volgende klasse mag bij het behalen van 4 winstpunten en moet bij het behalen van 15 winstpunten.
  • Als twee volle punten meer worden behaald dan de winstpuntengrens dan worden 3 winstpunten toegekend.
  • Het eindcijfer voor het toekennen van een winstpunt in de klasse L en de klasse Junioren is aangepast.
  • In de klasse M wordt de afflank naar binnen vervangen door flank 1e deel en afsprong naar binnen.
  • De tijd van de verplichte oefeningen in de klasse L Pas-de-deux gaat naar 1,5 minuut.
  • Wanneer in de solo en pas-de-deux klassen plicht en kür achter elkaar worden getoond dan wordt er bij 3 of 4 juryleden gerouleerd volgens aan vast schema. Het roulatieschema is opgenomen in het reglement.
  • Omdat de overstap van de klasse Z naar de klasse ZZ voor solisten soms lastig blijkt vanwege de technische test die in de klasse ZZ getoond moet worden, wordt er een oefenrubriek ingericht. Er komt een oefenrubriek voor de technische test in de solo klassen Z en junioren. Op deze manier kunnen solisten ervaring opdoen en zich beter voorbereiden op de overstap naar de klasse ZZ. Deze rubriek is optioneel, niet verplicht en telt niet mee voor puntenregistratie.
Vanaf 2020 komt er onderscheid in de beoordelingscriteria voor het paardcijfer in de lagere en de hogere klassen. Zo is in de klasse BB.B en L is de gehoorzaamheid van het paard vooral belangrijk. In de hogere klasse is de kwaliteit van het paard belangrijker en wordt dit ook zwaarder meegenomen in de beoordeling. Het is belangrijk dat juryleden feedback meegeven aan de voltigeurs over hun paard. Dit zodat voltigeurs weten wanneer ze verder willen in de sport en met hetzelfde paard uitkomen in de klasse M of hoger dat bepaalde onderdelen zwaarder wegen en wat dan belangrijk is voor het paard.
Wijzigingen reglement voltige
Nieuwe protocollen per 1 maart 2020
In verband met de reglementswijzigingen in het Wedstrijdreglement- en Handboek Voltige zijn ook de protocollen gewijzigd. De nieuwe protocollen gaan in op 1 maart 2020, je vindt ze op onze website. 
nieuwe protocollen
Claire de Ridder nieuwe bondscoach Voltige
Claire de Ridder is benoemd als nieuwe TeamNL bondscoach voor de voltige. De Ridder volgt daarmee Diana van Klaveren op die, na 10 jaar actief te zijn geweest in deze functie, besloot te stoppen.
Lees meer
Wedstrijdkalender 2020
De wedstrijdkalender voor 2020 is vastgesteld. Je kunt hem vinden op de website van de KNHS Voltigevereniging. 
Wedstrijdkalender 2020
NK Voltige 1-3 mei
Van 1 t/m 3 mei is het NK Voltige tijdens het CVI in Ermelo (30 april t/m 3 mei). Op MijnKNHS.nl vind je meer informatie en kun je je inschrijven. 
Website CVI Ermelo
KNHS College Tours
Pak je agenda er maar bij, want er is weer een aantal nieuwe KNHS College Tours gepland. Op 9 maart komt Esmee Smiet alles vertellen over Astma bij paarden. Op 23 maart is de KNHS College Tour: Welzijn, Training en Wetenschap met Barbara Koot, Machteld van Dierendonck en Anne Muller. Instructeur van het jaar Hester Bransen geeft op 8 april de KNHS College Tour: Paardrijden met ruitergevoel. Er komen nog meer KNHS College Tours aan. Houd daarvoor knhs.nl/knhscollegetour en social media in de gaten.
Lees meer
Agenda
Maart
1 maart
Lichtenvoorde: Vragender
8 maart
Meers paardencentrum
9 maart
KNHS College Tour Astma bij paarden: Ermelo
15 maart
D'n Hoef: Asten
22 maart
Flovoruiters: Dronten
Maart - April
23 maart
KNHS College Tour Welzijn, Training en Wetenschap: Ermelo
28 - 29 maart
St. Hubertus: Lisse
8 april
KNHS College Tour Paardrijden met ruitergevoel: Ermelo
9 - 12 april
CVI: Saumur (Frankrijk)
 30 april - 3 mei
CVI en NK: Ermelo
Team NL   NlLoterij   pavo   Horka   pavo
 
Volg ons via
Facebook   Twitter   Youtube   Rss
KNHS Nieuwsbrief
11 februari 2020
Redactie digitale nieuwsbrieven: redactie@knhs.nl
Afmelden nieuwsbrief
...